18.07.2018

Razem z Oleśnickim Domem Spotkań z Historią rozpoczynamy pracę nad nowym projektem.  Przed nami warsztaty, spacery i projektowanie gry logicznej o dziedzictwie!

[zwiń «] Realizując projekt chcemy zwrócić uwagę mieszkańców Oleśnicy na mniej oczywiste obiekty zabytkowe znajdujące się w ich otoczeniu. Pokazać, że zabytki to nierozerwalna część tkanki miejskiej – budynki użyteczności publicznej, kamienice, cmentarze, obiekty związane z przemysłem, które zlokalizowane są nie tylko w ścisłym, otoczonym piętnastowiecznymi murami, centrum.

Już dzisiaj można głosować na obiekty, które znajdą się na kartach – https://bit.ly/2L4dsDlGłosowanie trwa do końca sierpnia.

Zadanie dofinansowano ze środków Narodowego Instytutu Dziedzictwa w ramach programu „Wspólnie dla dziedzictwa” oraz środków Miasta Oleśnica. Partnerem projektu jest Biblioteka i Forum Kultury w Oleśnicy. Patrona medialny nad projektem objęła “Panorama Oleśnicka” i portal internetowy MojaOlesnica.pl.

[zwiń «]